Pentru a facilita accesul populatiei la serviciile preventive de screening, in perioada 3-18 septembrie 2023, Fundatia Farmacist Elena Pop, cu sprijinul Companiei Farmaceutice AC HELCOR, farmaciei HELENA si Laboratorului de analize medicale HELCOR Med, desfasoara a treia editie a campaniei – Zilele HELENA pentru sanatate.

Campanie de screening si preventie

Pentru a beneficia de masurarea gratuita a tensiunii arteriale, glicemiei, colesterolului,  saturatiei de oxigen din sânge si a altor parametrii metabolici (indice de masa corporala, procentul de grasime / apa corporala si masa osoasa / musculara), va asteptam la:

Farmacia HELENA (Baia Mare, bd. Republicii nr. 1) in perioada 5-7 septembrie 2023, intre orele 11:00 -15:00 si

Vivo Mall (Baia Mare, str Victoriei nr. 73, etajul 2), in perioada 12-14 septembrie 2023, intre orele 11:00 -15:00.

Campania are ca scop principal constientizarea publicului cu privire la importanta prevenirii boliilor metabolice, oferirea unei sesiuni gratuite de screening metabolic si de materiale educationale.

Descopera mai multe despre campanie aici

Ce sunt bolile metabolice

Bolile metabolice reprezinta un grup divers de afectiuni care afecteaza metabolismul normal al grasimilor, zaharului si a proteinelor. La aparitia acestor boli pot contribui mai multi factori dintre care majoritatea sunt legati de stilul de viata, alimentatie si genetica.

Printre bolile metabolice se numara: diabetul zaharat; osteoporoza – care implica o pierdere a densitatii osoase; disfunctia glandei tiroide; obezitatea – una dintre cele mai periculoase boli metabolice, deoarece acumularea excesiva de tesut gras duce la aparitia a nenumarate patologii cronice: bolile cardiovasculare, steatoza hepatica, etc.

Prevenirea bolilor metabolice

Preventia este cruciala pentru a mentine sanatatea generala si pentru a evita complicatiile asociate acestor afectiuni. Printre masurile de preventie, enumeram:

  • Stil de viata sanatos: dieta echilibrata, exercitii fizice regulate, renuntarea la fumat si la alcool, controlul greutatii, gestionarea stresului, etc.
  • Monitorizarea medicala pentru persoanele cu risc crescut, cum ar fi cei cu istoric familial de boli metabolice.
  • Educatie si constientizare a riscurilor si simptomelor.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.