Farmacovigilenta

Suntem interesati in permanenta sa asiguram siguranta si sa monitorizam eficacitatea medicamentelor noastre pentru a proteja sanatatea pacientilor.

Colectam si analizam reactiile adverse raportate, evaluam riscurile si beneficiile asociate cu utilizarea medicamentelor, comunicam informatia relevanta si actualizata catre profesionistii din domeniul sanatatii si pacienti, lucram în colaborare cu autoritatile de reglementare pentru a asigura conformitatea cu standardele si regulamentele farmaceutice.

Ce este farmacovigilenta?

Farmacovigilenta este stiinta si activitatea de monitorizare, evaluare si prevenire a reactiilor adverse sau a altor probleme privind medicamentele. Scopul principal al farmacovigilentei este de a identifica, evalua si minimiza riscurile asociate cu utilizarea medicamentelor, în timp ce se maximizeaza beneficiile terapeutice.

Monitorizam atat medicamentele aflate pe piata, cat si cele aflate în faza de cercetare si dezvoltare.

Cine poate raporta reactiile adverse?

  • profesionistii din domeniul sanatatii – medicii, farmacistii, asistentele medicale
  • pacientii
  • alti utilizatori de medicamente

 Cum puteti raporta reactii adverse la medicamentele AC HELCOR?

Puteti raporta reactiile adverse suspecte:

  • prin email la adresa farmacovigilenta@achelcor.ro
  • prin completarea formularul de aici si trimiterea acestuia pe email, la adresa de mai sus
  • catre Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDMR), accesand link-ul direct de aici.

Toate informatiile cu caracter personal legate de raportarea unei reactii adverse sunt prelucrate în conformitate cu legislatia UE privind protectia datelor.