Sanatatea fiecaruia dintre noi incepe cu un stil de viata sanatos si cu vizita regulata la medic, precum si cu o informare mai buna cu privire la anumite boli cronice.
In perioada 14-16 septembrie 2021, Fundatia Farmacist Elena Pop, divizia de responsabilitate sociala a Companiei Farmaceutice AC HELCOR, in colaborare cu farmacia HELENA a desfasurat campania Zilele HELENA pentru sanatate,cu scopul dede a facilita accesului populatiei la serviciile preventive de masurare gratuita a valorilor:  
– tensiunii arteriale
– glicemiei
– colesterolului
– saturatiei de oxigen din sange
– greutatii corporale

Jumatate dintre persoanele care au hipertensiune sau colestrol ridicat nu stiu asta!
Hipertensiunea arteriala cauzeaza peste 9,8 milioane de decese in fiecare an. Masurarea periodica a tensiunii arteriale si a colesterolului este foarte importanta avand in vedere ca jumatate dintre persoanele afectate nu stiu ca au hipertensiune si nu merg la medic pentru a-si ameliora starea de sanatate.

1 din 10 romani are diabet zaharat
Chiar daca diabetul pare sa nu-i sperie pe romani, statisticile arata ca:
–  1 din 10 romani are diabet zaharat, iar 3 din 10 au prediabet
–  7 din 10 romani au ajuns pentru prima oară la medic in stadii avansate ale bolii cu complicatii deja instalate
–  anual, jumatate dintre persoanele cu diabet zaharat sunt spitalizate din cauza complicatiilor: risc de orbire, complicatii cardiovasculare, insuficienta cardiaca, complicatii renale, amputări la nivelul membrelor inferioare etc.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.