Istoric

25 de ani de inovatie romaneasca pentru sanatate

1900 – 2000

Elena Pop, farmaceut de profesie, pune bazele primei farmacii private din nordul Romaniei si a primului laborator de microproductie de medicamente din tara. Brandul AC HELCOR avea sa reprezinte ceea ce suntem azi: crestere, inovare si stabilitate – autenticitate.

In 1993 se deschide prima unitate de fabricatie dedicata formelor farmaceutice solide, iar in cadrul sectiei de cercetare si dezvoltare se pune la punct, tot pentru prima data in Romania, tehnologia de obtinere a comprimatelor filmate – acoperite (1996).

In acelasi an (1996), se trece la ambalarea medicamentelor in blistere si se concretizeaza tehnologia de obtinere a comprimatelor retard/cu eliberare prelungita (1998). Oficial, se dezvolta a II-a facilitate de productie, cu o capacitate la nivel de 1.000.000 comprimate pe zi, respectand standarde GMP (acreditare in 2000), cu tehnologie de ultima generatie.

2001 – 2009

La inceputul anilor 2000, apare prima statie pilot GMP de cercetare a medicamentului, pentru transfer tehnologic si scalare, cu serii homotetice si acreditarea GLP a laboratorului de control fizico-chimic AC HELCOR.

Tot in aceasta perioada, se realizeaza 40 de studii clinice de bioechivalenta, in parteneriat cu centre de cercetare, are loc definitivarea gamei HELCOR Cadio cu peste 26 de medicamente, dintre care 15 in prima productie romaneasca, si un portofoliu de peste 50 de medicamente generice. AC HELCOR se extinde in spatiul farmaceutic din Europa, dar si pe alte piete externe (autorizatii europene).

Se lanseaza prima productie a medicamentelor de origine naturala, cu extracte standardizate si cu respectarea standardelor farmaceutice GMP – Bioline (BioSunLine) –  in premiera in Romania (2004).

2010 – Prezent

In 2011 are loc inaugurarea muzeului farmaceutic AC HELCOR – „Farmacist fondator – Elena Pop”, si infiintarea Centrului de Training AC HELCOR, proiect realizat cu sustinere europeana.

Tot in aceasta perioada, se infiinteaza Depozitul Central AC HELCOR, cu capacitati extinse de depozitare si operare, conform standardelor de calitate GMP.

Trei ani mai tarziu (2015) are loc acreditarea MIC a Centrului de Cercetare Dezvoltare Farmaceutica AC HELCOR – productie in serii pentru cercetare clinica stiintifica.

Hai sa ne cunoastem!

Tel: 0040 – 362 – 401 206

E-mail: office@achelcor.ro

Fax: 0040 – 362 – 401 207

SEDIU CENTRAL

Adresa: str. Dr. Victor Babes nr. 50, Baia Mare, Maramures, Romania

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.