Sâmbătă, 4 septembrie 2010, Compania Farmeceutică AC HELCOR a celebrat 20 de ani de rezultate şi de satisfactii profesionale. A fost un moment de bilanţ, de amintiri a valorilor care au marcat existenţa companiei, dar şi un punct de plecare ce constituie imboldul pentru următorii ani.

„Le suntem recunoscători tuturor colegilor noştri atât celor care ne-au fost alături de-a lungul timpului, cât şi celor cu care continuăm „expediţia” noastră şi fără de care aniversarea nu ar fi fost posibilă”- a spus în deschidere Dna preşedinte-Director general, Elena POP. „În anul 1990 am fondat FARMACIA HELENA prima farmacie privată din zona de nord a ţării, când am pus accentul pe aprovizionarea cu medicamente a populaţiei din municipiul Baia Mare, în condiţiile unei penurii de neimaginat astăzi.  75% din produsele farmaceutice de primă necesitate, atât din import, cât şi indigene lipseau din farmacii, iar în Maramureş criza se manifesta acut… Aduceam medicamente oamenilor suferinzi. Deviza Eu vreau să ajut oamenii a fost cea care ne-a ghidat fiecare pas, îndeplinind un crez al profesiei şi un crez omenesc.

Evoluţia a fost o adevarată cursă cu obstacole, având ca ţintă crearea unei baze de producţie farmaceutică aliniată la standardele europene, formarea specialiştilor într-o industrie cu rigori deosebite, aspecte sensibile  legate de reţetele de fabricaţie, probleme tehnice de producţie şi nu în ultimul rând procurarea fondurilor necesare pentru investiţii”- a mai adăugat dna Elena POP.

Dl. dr. Coriolan POP, vicepreşedintele companiei AC HELCOR, a deschis festivitatea, menţionând că “avem nevoie de oameni cu viziune şi trebuie să le recunoaştem valoarea, oameni care riscă” asemenea dnei manager Pop. Domnia sa a menţionat multe dintre problemele prin care a trecut firma până astăzi şi pe care le-a depăşit, dar şi provocările care stau în faţă.

Aniversarea a fost un prilej de a lansa noul website al Companiei farmaceutice AC HELCOR, un site mai flexibil, mai apropiat de pacienţi şi de colaboratori, cu mai multe informaţii de primă pagină şi cu un portofoliul structurat în urma creşterii şi diversificăii acestuia. Produsele sunt structurate pe categorii, din prima pagină, astfel vor putea fi accesate mai uşor de către public şi reprezentanţii de vânzari.

Misiunea şi Viziunea au fost actualizate la 1 septembrie 2010 şi exprimă scopul suprem al companiei. S-a schimbat şi sloganul firmei care este un mesaj de forţă şi încredere pentru pacienţi şi mediul medico-farmaceutic din România, inclusiv pentru noi, echipa HELCOR şi a fost prezentat de dna dr. Anca POP.

Aniversarea  a dat prilejul lansării a două produse recent autorizate: LOPRID din categoria OTC şi RESVERATROL supliment nutritiv. 

Evoluţia cifrei de afaceri demonstrează creşterea constantă, echilibrată a companiei AC HELCOR. Perspectiva pe următorii 20 de ani se conturează prin:  lansarea a 40 de medicamente generice noi (câte două pe an), 20 de suplimente alimentare brevetate cu formula inovatoare, o nouă linie tehnologică: investiţia într-un spaţiu nou de producţie şi dezvoltarea liniei de unguente şi supozitoare, extinderea pieţei şi acoperirea 100% a teritoriului Romaniei, organizarea logistică GMP, consolidarea relaţiei cu distribuitorii de medicamente, creşterea cifrei de vânzări către spitale, creşterea exportului, ridicarea resurselor umane la standarde optime la vânzări- marketing, în materie de relaţii cu mediul extern: întărirea relaţiei cu Ministerul Sănătăţii, CNAS şi mediul profesional medico-farmaceutic şi de marketing, cu pacienţii prin asociaţiile lor.

Diplome aniversare

Au fost apreciate meritele pentru colaborarea constantă în dezvoltarea Companiei AC HELCOR a dnei farmacist  Ana CANDIDATU care a coordonat compania pe linie de calitate, începand din 1994 până în prezent. Dna farmacist Ana COTOŢ pe parcursul a 5 ani, înainte de GMP, a coordonat producţia, asigurând calitatea (în perioada  1994-1998 firma a fost recunoscută ca având produse de calitate superioară). Dna farmacist Cristina MURARIU a avut o contribuţie deosebită în organizarea GMP, a producţiei şi obţinerea certificării ISO a Managementului Calităţii, a explorat materialele valoroase de la Interpharm Press- USA şi a altor lucrări din străinătate. 

De asemenea, au primit Diplome de merit: dna inginer chimist viitor farmacist Simona CRIŞAN- Director Executiv Coordonator şi Director de Producţie pentru cei 12 ani în companie, precum şi loialitatea şi competenţa în activitate, dna jurist Adela  IOSIF pentru 10 ani în companie, pentru loialitate şi competenţă, dl. inginer Sorin DIACONU 14 ani în cadrul companiei, pentru loialitate şi competenţă, dl. inginer Alexandru SCHNEIDER cu peste 10 ani în companie.

Iată ce au declarat unii dintre participanţi, colaboratori sau foşti angajaţi:

Emil MĂRGINEANU, colaborator:

„A fost vorba de curaj, îndârjire şi hotărâre din partea dnei preşedinte Pop. Am urmărit îndeaproape evoluţia companiei şi nu pot decât să o felicit pe domnia sa de calităţile pe care le-a imprimat firmei şi echipei HELCOR.”

-farmacist Ana CANDIDATU, colaborator:

„Medicamentele AC HELCOR sunt similare celor străine, calitatea a fost un deziderat care a stat mereu în atenţia conducerii. Priorităţile au fost organizarea laboratoarelor de control, liniilor tehnologice cu specialişti, procurarea de echipamente de ultimă generaţie, studiile de bio-echivalenţă. Munca deosebită şi înaltul profesionalism, dublate de devotament şi dorinţă de autodepăşire a dnei director Pop au fost esenţiale în evoluţia companiei.”

-chimist Sinoma CRIŞAN, director producţie AC HELCOR:

„În compania AC HELCOR m-am împlinit ca specialist, având ca model de excelenţă în domeniul farmaceutic şi ca manager pe dna director Pop, căreia îi mulţumesc pentru faptul că astăzi ne aflăm aici.”

-dr. Călin MAN, echipa de marketing pe linie medicală AC HELCOR:

„Trebuie să conlucrăm, fiecare cu propriile contibuţii, să adăugăm valoare acestei companii, a cărei valoare se vede din produsele sale de top.

-ing. Sorin DIACONU a urat „viaţă veşnică” companiei şi a vorbit despre momentul de înfiinţare şi obţinerea postului domniei sale, fiind printre primii angajaţi HELCOR.

-farmacist Dina RUSU, Bacău:

„Felicit pe dna Pop pentru realizarea şi trecerea cu success a celor 20 de ani de activitate a companiei. Doresc să ne întâlnim cu rezultate şi mai bune peste 5 şi 10 ani.”

-farmacist Cristina MURARIU, Cluj- Napoca:

„Sunt onorată să spun că sunt unul din copiii HELCOR. Am crescut şi m-am maturizat aici. Am învăţat că lucrurile frumoase ascund în spate o muncă enormă, pasiune şi dedicare. Am învăţat ce înseamnă să mergi înainte, indiferent de intemperiile vremurilor, pentru a-ţi atinge un obiectiv, pentru a-ţi urma calea. Am deosebit respect şi admiraţie pentru inima HELCOR, pentru Dvs, dnă preşedinte Elena POP, care mi-aţi fost mentor şi călăuză.”

Marcel POP, reprezentant AC HELCOR, Ungaria:

„Dnă preşedinte Elena POP, permiteţi-mi să vă felicit pentru acest frumos şi incontestabil rezultat, care nu ar fi fost posibil fără tenacitatea, voinţa şi puterea de care aţi dat dovadă în decursul acestor ani.

În acelaşi timp aş dori să felicit toată echipa AC HELCOR, pe toţi cei care au rămas fideli companiei şi a căror activitate a făcut ca AC HELCOR să devină un nume cunoscut şi respectat atât pe plan naţional, cât şi internaţional.

Sunt mândru să fiu membru al acestei echipe.”

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.